Heli Kemiläinen (s.1985) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän on opiskellut kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa, josta valmistui 2009. Sittemmin hän on opiskellut Aalto Yliopistossa, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa Helsingissä, josta Kemiläinen on valmistunut 2015 taiteiden maisteriksi. Hän tekee kuvituksia, piirustuksia, maalauksia ja seinämaalauksia.
”Taiteeni nojaa lyijykynäpiirtämisen perinteeseen. Alussa on vain tyhjä paperi, lyijykynä ja tarve piirtää. Piirtäminen on minulle alusta leikille, joka on minulle luontainen tapa olla. Parhaillaan se tarjoaa minulle meditatiivisen tilan, jossa oleellista on vain piirtäminen ja luovuus. Teoksissani rakennan ja luon uudenlaisia, yllätyksellisiä maailmoja paperille. Käsittelen töissäni itseäni mietityttäviä aiheita ja ajankohtaisia teemoja ja käsittelen niitä omanlaisen huumorin kautta. Eläin- ja luonto elementit inhimillisine piirteineen ja taipumuksineen tuovat aiheet meitä lähelle, mutta samalla etäännyttää meidät tarkastelemaan niitä objektiivisesti, ei niin osoittelevasti.”
Heli Kemiläinen (b.1985) is a Helsinki-based visual artist. She has studied as a visual artist at North Karelia University of Applied Sciences, graduated in 2009. Since then she has studied at Aalto University, School of Arts, Design and Architecture in Helsinki, where she graduated in 2015 with a Master of Arts. She makes illustrations, drawings, paintings and wall paintings.
"My art is based on the tradition of pencil drawing. In the beginning, there is only blank paper, a pencil and the need to draw. For me, drawing is a platform for play, which is a natural way of being for me. Currently, it offers me a meditative state where only drawing and creativity are essential. In my works, I build and create new, surprising worlds on paper. In my work, I deal with self-reflective topics and current themes, and I deal with them through my own kind of humor. Animal and nature elements with their human traits and tendencies bring the subjects close to us, but at the same time distance us to look at them objectively, not so pointedly."